Ne vrem oraşul înapoi!

Dacă vă e drag să vă plimbaţi duminica într-un parc, trebuie să ştiţi că în curând nu veţi mai avea parcuri!

Dacă Parlamentul respinge Ordonanţa 114/2007 şi OG 27/2008, singurele acte normative ce mai pot proteja dreptul constituţional al cetăţenilor la un mediu sănătos, spaţii verzi, aer curat, confort minimal în cel mai poluat oraş al Europei, şi care mai pot apăra oraşul de construcţii abuzive, Bucureştiul va deveni de nelocuit! 

În acest oraş s-au tăiat, în ultimii douăzeci de ani, două milioane de copaci. S-au betonat zeci de mii de metri pătraţi de spaţiu verde. S-au distrus parcuri pentru a se construi blocuri. S-au construit turnuri de business de zeci de etaje, sufocînd traficul şi aşa dezastruos. S-au dărâmat clădiri de patrimoniu, reprezentative pentru oraşul numit, cândva, ‘Micul Paris’, pentru a se construi orori din metal şi sticlă. S-au luat oamenilor spaţiile dintre blocuri, în care îşi plantaseră arbori şi flori, şi s-au ridicat alte betoane. Bucureştiul a devenit un oraş ostil locuitorilor săi. Bucureştenii trăiesc, în medie, cu câţiva ani mai puţin decât românii ce locuiesc în alte zone ale ţării. Totul pentru PROFITUL unui număr restrâns de persoane – cu preţul afectării sănătăţii şi vieţii citadine a tuturor celorlalţi! Consilierii CGMB, de ani de zile, servesc INTERESELE altora, şi nu ale bucureştenilor care îi aleg pentru a administra oraşul în interesul cetăţenilor! Parcurile Bucureştiului sunt distruse încet-încet. Nici Pădurea Băneasa nu a fost uitată de consilierii CGMB: chiar astăzi unul dintre ei a anunţat că se doreşte trecerea Pădurii Băneasa în intravilan, pentru a putea fi transformata în „parc” – evident, pentru binele bucureştenilor, deoarece în parc se poate construi, în pădure nu! Pădure care şi aşa a fost schilodită în ultimii ani pentru a face loc vilelor, mall-urilor şi jeep-urilor! Parcul Cişmigiu va fi înconjurat de turnuri de business, Parcul Izvor e pândit pentru plantarea altor turnuri, Parcul Herăstrău e furat pe bucăţele, Parcul IOR asemenea… Iar noi, cei care locuim oraşul, cei care plătim taxele şi impozitele din care sunt remuneraţi şi consilierii CGMB şi parlamentarii şi guvernanţii, noi ne vedem copacii tăiaţi cu milioanele, parcurile distruse pentru a se construi turnuri, spaţiile verzi betonate, copiii noştri nu au unde să se plimbe, unde să se joace, bătrânilor noştri li se face rău vara pe trotuarele încinse, pe care din ce în ce mai puţini copaci le umbresc, şi în aerul irespirabil din care frunzişul arborilor nu mai reţine praful. Nu există capitală europeană care să fi fost supusă unei astfel de agresiuni de mediu, aşa cum a fost Bucureştiul! Şi nu există locuitori ai unei capitale europene care să fi acceptat ca oraşul lor şi viaţa lor în acel oraş să fie distruse de interesele afaceriştilor, aşa cum au acceptat bucureştenii!  

Consilierii CGMB sunt total indiferenţi la calitatea vieţii locuitorilor oraşului, ei n-au acţionat niciodată, şi nu actionează, decât pentru interesele lor ori ale grupului de putere din care fac parte. Bucureştiul este cel mai poluat oraş din Europa, un oraş din ce în ce mai ostil locuitorilor săi, dar locuitorii săi acceptă cu seninătate acest lucru, plângându-se, însă, de indiferenţa şi corupţia celor care ar fi trebuit să administreze oraşul spre binele cetăţenilor.

Dacă vă face plăcere să vă plimbaţi duminica într-un parc, veniţi în această duminică în Herăstrău! Arătaţi măcar prin prezenţa voastră că vă opuneţi politicii distructive a celor care conduc România!

Mesaj preluat de pe Grupul Antipoluare http://groups.yahoo.com/group/anti_poluare_romania/ 

 

Mai multe detalii despre acţiunea de duminică, 5 aprilie, pe blogul EVACUAŢI DIN ORAŞ  

 

Video-activism:  Ce se mai pregăteşte prin Parlament

 http://4.bp.blogspot.com/_taU2s58Hqgo/SdFaZgA68bI/AAAAAAAAAHI/lv7awuUrCCI/s1600-h/poster2.jpg 

Reclame

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: