Isabela, frumoasa excepţie

În agitaţia sterilă a intelectualităţi româneşti, disponibilă pentru baluri de cristal, preţioase conferinţe  şi ciripituri frivole pe twitter şi facebook, în indiferenţa uluitoare a majorităţii românilor, incapabili să simtă şi să susţină o cauză de suflet,  nu va pătrunde nicicând spiritul civic extraordinar pe care îl dovedesc americanii simpli atunci când sunt chemaţi să fie solidari într-o cauză, mai ales în cele ce privesc salvarea vieţilor unor copii!

În România Internetul a devenit o soluţie de evadare din realitate şi o mimare a participării directe la rezolvarea unor cauze ale oamenilor ori societăţii. În Europa occidentală, Statele Unite, Canada, prezenţa pe internet nu e o evadare, ci o căutare a solidarităţii. Iată de ce atunci când e nevoie de sprijin pentru aceste cauze, intelectualitatea noastră e incapabilă să se ridice la înălţimea vorbelor cu care îşi încântă audienţa. Iată de ce “liderii de opinie”, filozofii specializaţi în analiza cauzelor răului, conferenţiarii-păstori ai turmei  căreia îi arată, periodic, drumul, uitând mereu să facă ei primii paşi pe calea cea bună, toţi aceştia sunt învinşi, în fiecare clipă, de propria lor demagogie.

Iată de ce americanii, şi nu numai ei, sunt ceea ce românii (cu fericite excepţii) dovedesc că nu vor putea fi vreodată:

http://isabellelorelai.wordpress.com/2010/02/07/alexandra-scott-alex’s-lemonade-stand 

Povestea Alexandrei Scott e scrisă pe blogul Isabelei, fiinţa generoasă, solidară, curajoasă, frumoasa excepţie de la regula românească… 

 

Alexandra Scott – 1996-2004. A trăit 8 ani, între care 4 a fost bolnavă de cancer. A inspirat mii de americani să se solidarizeze în acţiuni pentru salvarea copiilor bolnavi de cancer. Prin ideea ei aceşti oameni au strâns 30 de milioane de dolari, bani cu care au fost finanţate peste 100 de proiecte de cercetare în domeniul cancerului la copil şi au fost susţinute familiile cu copii bolnavi de cancer să poată ajunge la tratament.

 

Citiţi povestea Alexandrei Scott pe blogul Isabelle Lorelai: Alexandra Scott – Alex’s Lemonade Stand

 

Reclame

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: