Nu mai cumpăr săpun cu chimicale!

M-am hotărât să nu mai cumpăr săpunuri din supermarket ori farmacii. Nici duschgel. Oricât de minunat ar mirosi. Oricât s-ar strădui  „creativii” din publicitate să mă convingă de fabuloasele calităţi ale respectivelor produse. Am dat o tură prin oraş zilele trecute şi am zăbovit mai mult în raionul de cosmetice al unui hypermarket, pentru a citi etichetele. Toate, dar ABSOLUT toate produsele cosmetice, de la cel mai ieftin până la cel mai scump, nu sunt decât o colecţie de chimicale, pe care le întindem cu voioşie pe corp în fiecare zi.

Există alternative naturale sau bio. Cam scumpe, ce-i drept, cele bio… Dar cu puţină răbdare oricine poate găsi un produs bun pe care să şi-l permită, doar să vrea să caute.

„Le-am descoperit în Grecia. Săpunuri naturale cu ulei de măsline. Simple, cu bucăţele de frunze de măslin, ori cu arome îmbietoare de portocale, scorţişoară, miere, levănţică, muşeţel, trandafiri. Fără grăsimi animale sau detergenţi sintetici. Fără sodium lauryl sulfate, methylparaben, propylparaben, butylparaben, ethylparaben, cetearyl alcohol, stearic acid, propylene glycol, thiodopropionat dilauryl…

Un studiu publicat în noiembrie 2009 arată că o femeie aplică zilnic pe corp 515 substanţe chimice! Săpun, şampon, deodorant, loţiune de corp, cremă de faţă, farduri, ojă… toate sunt o colecţie de chimicale. Până şi şamponul pentru copii conţine Sodium Lauroamphoacetate, coco-glucoside, sodium laureth sulfate, citric acid, triticum vulgare, polysorbate, sorbitan laureate, distearate, polyquaternium 10, propylene glycol, tricedeth 9, sodium benzoate, potassium sorbate, parfum, Cl 19140, Cl 17200 (FPT0869)… whatever that means.

Săpunurile greceşti Knossos cu ulei de măsline nu sunt certificate bio, dar sunt naturale. Se găsesc şi la noi, la jumătate din preţul celor bio. Sunt prietenoase cu mediul, deci şi cu noi. Miros a frunză de măslin ori portocale, a miere ori scorţişoară, a levănţică ori muşeţel. A natural.”

Pentru mine, miros a Grecia!

Reclame

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: