Radet și Apa Nova – pentru că meritați!

Iată cum arată serviciile furnizate de RADET și APA NOVA București în anul 2011, într-o țară membră a Uniunii Europene:

30 martie 2011: RADET dă apă caldă.

Asta e durata unei lucrări de modernizare a rețelei de apă rece – în viziunea Apa Nova, locuitorii unui oraș precum Bucureștiul pot fi lăsați 14 ore fără nici un strop de apă (când se închide cea rece se închide și cea caldă, ceea ce s-a și întâmplat în 31 martie). Oare în țările civilizate ale Europei tot așa se face – sau se organizează lucrările având în minte în primul rând evitarea afectării confortului și sănătății consumatorilor?

Și pentru că tot a făcut Apa Nova „lucrări de modernizare”, rezultatele n-au întârziat să apară: așa a curs apa rece la robinete în ziua de 3 aprilie 2011, de pe la orele 15 până pe înserat. Probabil de asta a și fost secretizată o parte din contractul Apa Nova cu Primăria București, să nu cumva să vadă plătitorii de taxe și impozite și tarife uriașe cât de puțin a investit Apa Nova în ultimii zece ani față de cât ar fi trebuit să investească. Și asta cică s-a chemat „privatizare”!

Dar tot n-au bătut RADET la culoarea apei și la cantitatea de mizerie din ea, precum dovedesc imaginile de mai jos, în aceeași zi de 3 aprilie 2011, tot de pe la orele 15, așa, ca să nu mai știe consumatorul bucureștean cu ce să spele vasele după prânz.

De vreo câteva luni Primarul General al Capitalei, domnul Sorin Oprescu, flutură când mai discret, când mai direct, pe la emisiunile tv, cum că toate problemele RADET se vor încheia odată cu privatizarea. Privind la APA NOVA cea privatizată, un singur lucru ne e clar: că apa caldă va curge cam la fel de maro la robinete, în schimb vom plăti un preț încă și mai mare pentru ea. În România pare normal să primim servicii de mizerie la prețuri uriașe!

O asemenea bătaie de joc nu s-ar putea întâmpla niciodată în Germania, Austria, Suedia, Norvegia, Cehia, Olanda, și lista țărilor civilizate ale Europei e lungă. Evident, în România se poate întâmpla, și se și întâmplă. Câtă vreme aici nu există CETĂȚENI, ci locuitori întâmplători ai unui teritoriu. Și de asta, dragi români întâmplători, aveți Radet și Apa Nova: pentru că meritați!

P.S. vorba reclamei… știți care, că doar în fața televizorului vă petreceți viața, înjurând și Radet, și Apa Nova, și Primăria, și guvernul, și corupția, și lipsa de civilizație, și încălcarea drepturilor voastre… în loc să faceți măcar o reclamație, la telefon sau în scris, dacă nu chiar  un protest, legal și oficial… de făcut ceva să facă alții, nu voi, nu-i așa?

P.S. 2 Oare cartierul o putea face duș diseară? Sau pentru asta trebuie să dăm telefon la Sanepid?

 

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: