Ajutați-l pe Ștefănel!

M-a sunat Alexandra, mama lui Ștefănel. Povestea lui tristă e aici. Pagina e scrisă în 2010, atunci când am aflat despre copilașul care și-a petrecut primii ani de viață în spitalul Marie Curie, crescând între operații și chimioterapie.

Tot ce s-a schimbat în bine de atunci e sănătatea lui Ștefănel: mămica lui mi-a spus că doctorii îi dau speranțe că ar fi vindecat. Vine la trei luni de zile în București pentru analize și acestea au ieșit foarte bine în ultimul an.

Ce s-a schimbat în și mai rău e situația financiară a acestei familii greu încercate. Tatăl lui Ștefănel a muncit cu ziua prin sat cât a fost vremea bună – primăvară, vară și toamnă – dar acum nu mai găsește de lucru. Părinții fac eforturi disperate de a-i asigura lui Ștefănel regimul alimentar obligatoriu pentru susținerea organismului său slăbit de operații și chimioterapie, dar nu știu cât vor mai reuși. Dramatic e și faptul că nu mai au bani de lemne – deși s-au înghesuit patru oameni într-o singură cameră, nici pe aceasta n-o vor mai putea încălzi în curând. În prag de iarnă.

Și pentru că peste omul amărât necazurile se abat unul după altul, au primit o înștiințare de executare silită de la bancă: nu și-au mai putut plăti ratele la un împrumut pentru bunuri de consum în valoare de 800 lei, făcut cu ani în urmă, când și-au luat un aragaz și un frigider, pentru că nu aveau. În câteva zile vor fi executați silit și vor vedea aragazul și frigiderul scoase din casă.

Mi-a spus Alexandra că a sunat la oamenii pe care i-a cunoscut în ultimii doi ani, de când Isabela i-a scris povestea pe blogul ei și s-a implicat cu tot sufletul s-o ajute. Nici unul din cei pe care i-a sunat nu i-au răspuns la telefon. Într-o lume cu atâția oameni mai fericiți și mai bine situați decât ea, nimeni nu i-a întins mâna.

“Ceilalți au murit, toți…”, mi-a spus Alexandra la telefon, și am avut senzația că au înghețat cuvintele. Au murit toți copilașii pe care Ștefănel și Alexandra i-au cunoscut în spitalul Marie Curie, în timpul anilor de operații și tratamente. Cosmina Păun, Bogdănel Marinescu, Denisa, Roberta, Alexandru, Anton, Mihăilă… De Daris nu mai știe nimic. Nici de Ioana Alexandra. Nici de ceilalți copii de pe blogul Isabellei.

Fabian trăiește. Ovidiu trăiește. Ștefănel trăiește.

Alexandra și Ștefănel vin luni, 21 noiembrie, în București, pentru analize. Îmi pregătesc o întâlnire cu ei – nu le pot salva aragazul și frigiderul, dar îi pot dărui celui mic un Moș Crăciun de ciocolată, câteva fructe, niște hăinuțe, o mică sumă de bani.

Dintre cei ce vor citi această postare, există oare vreun suflet care să dorească să trimită spre Ștefănel, spre Alexandra, puțin din puținul lui, acum, înainte de Sărbătoarea Sfântă a Crăciunului? 

Dacă există, iată cum poate lua legătura cu Alexandra:

Alexandra Ciocoi

Telefon 0727-205695

Adresa: Comuna Independența, Str Răsăritului nr 71, jud Călărași 

Cont bancar: RO 30 BTRL 0120 1201 T 239 74XX  (cont actualizat – cel de pe blogul Isabellei nu mai e valabil!) 

Banca Transilvania, Agenția Călărași

Cod Swift  BTRLR022

Titular Ciocoi Alexandra  

“Pentru ca răul să învingă pe pământ este suficient ca oamenii buni să nu facă nimic.  

STELUȚELE DE MARE

Un om de afaceri aflat în vacanţă se plimba într-o zi pe o plajă. Pe plajă erau multe steluţe de mare, aduse de val. Observă un băieţel care aduna fiecare steluţă şi o arunca înapoi în apă. Vrând să-i dea o lecţie de viaţă, omul de afaceri se apropie de băieţel şi îi spuse: 

– M-am uitat la tine văzând ce faci şi mi-am dat seama că ai o inimă bună şi că le vrei binele. Însă îţi dai seama câte plaje sunt pe aici? Şi câte steluţe de mare mor în fiecare zi pe ele? Nu crezi că ar fi mai bine să faci altceva în timpul pe care îl pierzi salvându-le? Crezi că, salvând câteva steluţe de mare, contează? 

Băiatul se uită la el, se aplecă şi luă o steluţă de mare pe care o aruncă în ocean, şi-i spuse: 

– Pentru asta contează.  

Ioana Alexandra

http://isabellelorelai.wordpress.com/2010/03/18/squirrel/

Ștefănel Ciocoi  

http://isabellelorelai.wordpress.com/2009/11/08/doamna-asta-nu-e-raceala-asta-e-cancer-stefanel-unul-din-trei/

http://isabellelorelai.wordpress.com/2009/08/19/stelutele-de-mare-stefanel-si-sufletul-de-hartie/

http://isabellelorelai.wordpress.com/2010/03/15/ciel/

UPDATE – DUMINICĂ, 20 NOIEMBRIE 

Ștefănel a primit ajutor! A sunat adineaori Alexandra să-mi spună că doamna Viorica (al cărei sprijin l-a primit și acum doi ani) va merge mâine dimineață cu soțul Alexandrei la bancă și-i va plăti familiei datoria de 800 lei, deci aragazul și frigiderul vor rămâne în casă! Raluca, sora mea, o va susține pe Alexandra cu banii necesari pentru a cumpăra lemne în această iarnă, astfel încât Ștefănel și familia lui să poată trăi în condiții omenești! Ovidiu Ionescu a strâns în două zile de la prieteni 250 lei, bani ce vor ajuta familia să-i ofere lui Ștefănel regimul alimentar necesar pentru a-și susține sistemul imunitar slăbit de operații și citostatice. Bogdan Putinică se oferă să ajute concret cu ceea ce-i va comunica Alexandra că mai au nevoie. Mama mea, sora mea Irina și cu mine le putem da 200 lei, bani cu care Ștefănel (în vârstă de 4 ani) și frățiorul său (în vârstă de 6 ani) să simtă anul acesta că și pentru ei există Crăciun! Alexandra plângea la telefon. Prin lacrimile ei și cuvintele noastre le mulțumim sufletelor bune care au sărit în ajutor!  

UPDATE – LUNI 21 NOIEMBRIE 

Cu Ștefănel și Alexandra la spital. Stau pînă mâine (marți). Mâncare nu primesc decât copiii internați, nu și mămicile lor. E un chioșc cu sandwich-uri și fresh de portocale la parter, Alexandra va putea să-și cumpere ceva de acolo. Din partea mamei, a surorii mele Irina și a mea, Ștefănel și frățiorul lui vor avea fructe și dulciuri în ghetuțe în noaptea în care va veni Moș Nicolae, iar Alexandra alimente și bani. O parte i-a primit direct azi, mâine va primi în cont cei 250 lei de la Ovidiu și 200 de la Raluca, pentru Crăciun. Ne-a arătat factura restantă la curent (180 lei, pe două luni), n-a mai făcut față cu banii, deci  încă un motiv de îngrijorare. Din banii primiți azi o să-și plătească factura. Iar zilele următoare va pleca spre familia lor un camion de lemne, donate de Bogdan Putinică – și încă un camion spre familia lui Ovidiu Corcodel. Așa încât banii pe care Raluca îi pregătise pentru lemne se vor duce spre alt suflet în nevoie.  

Am întrebat-o pe Alexandra dacă mai sunt copii sus, în salonul în care stau ei. Mi-a răspuns: „E plină  secția de copii noi”… 

Mâine vin în București și Ovidiu cu mămica lui, Ana – la spital, pentru analizele obligatorii. Ne vedem cu ei la Piața Matache, după ce termină analizele. Mai vrea cineva să vină la întâlnire? 

Reclame

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: